Geestermerambacht

In de weekeinden van het zomerseizoen waken vrijwilligers van onze brigade over de veiligheid van waterrecreanten op het Geestmerambacht. We onder­steunen hiermee de beheerder en het personeel van het recreatiegebied.

Geestmerambacht

Het recreatiegebied Geestmerambacht vervult een belangrijke rol in de regio. Het trekt vele mensen aan die willen wandelen, fietsen of genieten van het water. Het meer heeft een omtrek van ongeveer zes kilometer en een diepte van meer dan twintig meter.

Mogelijke gevaren

Het meer vormt een ideale stek om te zeilen of surfen, maar het water kan koud zijn en de kant ver weg. Op mooie dagen worden de ligweiden druk bezocht en spelen veel kinderen in de aangrenzende hafjes. Daar is het water niet zo diep en een stuk warmer, maar ook daar kunnen mensen, vooral kinderen, in problemen raken.

Taken

We bemannen onze reddingspost en houden het water in de gaten vanaf de kant en vanuit de boot. We zijn er vooral om verdrinking te voorkomen, maar we zorgen ook voor de EHBO en leveren daarnaast ondersteuning aan watersporters in problemen. Een enkele keer sporen we een vermist kind op. Ons bewakingsseizoen is van mei tot en met september. We zijn aanwezig op zondagen, maar vaak ook op zaterdag.

Reddingspost

Onze reddingspost bevindt zich aan de noordzijde van het terrein, bij het haventje en vlak naast het informatiecentrum. U bent van harte welkom!