Skip to content

Nieuwe boot onthuld

 

Dankzij donaties van meerdere partijen en veel energie van de vrijwilligers heeft de Reddingsbrigade Heerhugowaard op donderdag 26 juli 2018 een nieuwe snelle boot kunnen onthullen.

In het gezelschap van de hieronder genoemde partners, betrokken vrijwilligers en veel leden van de Reddingsbrigade Heerhugowaard heeft het bestuur de Hhw 1.29 gepresenteerd op het Geestmerambacht waar aan de Klaregroetweg de bewakingspost als sinds jaar en dag gevestigd is.

Maar een roepnummer is toch iets anders dan een echte naam en dit was een mooi moment om de twee eigen boten van de Reddingsbrigade Heerhugowaard te vernoemden naar 2 familienamen die recht doen aan het historisch besef binnen de vereniging. Vandaar dat de nieuwe boot is onthuld door het wegnemen van de verenigingsvlag door Jannie Brink en Bets Dudink. Vanaf nu gaat de nieuwe boot door het leven als de “Brink”. De BRB (1.19) is nu omgedoopt tot de “Dudink”. Deze namen zullen op een later moment ook op de boten worden aangebracht.

De Brink is een zogenaamde Rigid Inflatable Boat, kortweg “Rib”, waarbij een polyester kiel de basis vormt met een rondom lopende rubberen opgeblazen band. De Brink kan daardoor tegen een stootje en heeft een stevige en stabiele basis. Het formaat van de De Brink maakt dat de boot rechtstreeks met de handbediening van de buitenboord motor bestuurd wordt. Er is geen midden console waardoor er veel werkruimte overblijft in de De Brink zelf.

De Brink is voor een symbolisch bedrag overgedragen door de Reddingsbrigade Schoorl en werd geleverd met een trailer maar zonder een motor.

Om de aanschaf van een buitenboord motor mogelijk te maken is een beroep gedaan op de Heerhugowaardse stichting NUT. Omdat De Brink ingezet zal gaan worden voor de bewakingstaak bij evenementen heeft de stichting NUT het maatschappelijke belang gezien van deze aanschaf en het benodigde budget mogelijk gemaakt.

In samenwerking met Seafit Heerhugowaard is hierna een passende motor aangeschaft. Seafit heeft geholpen met het samenstellen van het juiste motor, en heeft de Reddingsbrigade belangeloos geadviseerd in het grote aanbod motoren. Met als resultaat een nieuwe 25PK Mercury motor geleverd door Seafit.

Dankzij de vele uren van de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Heerhugowaard is dit traject een mooi succes geworden waarbij alle betrokken partners met trots mogen kijken naar het neergezette resultaat; een prachtige boot die vele jaren ingezet kan worden bij meer dan veertig evenementen per jaar! Dit zijn de meest uiteenlopende evenementen op en rond het water. Bijvoorbeeld de drakenbootrace wedstrijden, zwemwedstrijden of muziekevenementen waar de Reddingsbrigade Heerhugowaard met zijn vrijwilligers aanwezig is om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te waarborgen.

 

Deze nieuwe snelle boot is mogelijk gemaakt door:

Schoorlse Reddingsbrigade    

 

Stichting NUT

 

Seafit